Presentació

Vela Llatina els Peixcadors de Catarroja

Qui Som

Una Associació sense ánim de lucre que es va fundar en el Port de Catarroja el 14 de Novembre de 2006, per un grup de persones que tenen un especial interés en guardar la memòria, els usos artesanals i les tradicions dels seus avantpassats, en la vida quotidiana al voltant de L’Albufera.

La Junta Directiva està formada pel president Pepe Morellá, vicepresident Antonio Hervás, tresorer Vicent Monera, secretari Pepe Almarche i els vocals Antonio Esteban, Juan Antonio Rosaleñ, Lydia Aguilar i Lola Ruiz.

On Estem

Vela LLatina Els Peixcadors està situada al Port de Catarroja, en el Parc Natural de l’Albufera. Camí del Port , s/n – 46470 Catarroja, València, Espanya.

Què Fem

La recuperació y promoció de barques a vela llatina a L’ Albufera de Valencia, que compleixen els requisits de vela y diseny propis del llac.

La preservació i divulgació de les pràctiques i aparells artesanals de navegació en vela llatina, seguint els usos i costums dels nostres avantpassats.

La col·laboració en l’atenció del Parc Natural de L’ Albufera.

Com Ho Fem

Restauració de Barques

Procurant la restauració de barques i barquets antics, o construint nous, buscant la seua reparació amb els usos més tradicionals possibles, inclús tallant a mà les peçes més xicotetes, perquè mantinguen el seu aspecte més autèntic i puguen tindre una nova vida navegant en les nostres exhibicions i en la nostra escola. Esta tasca permet la recuperació d’oficis antics propis de la fusteria de rivera.

Exhibicions de Navegació

Organitzant exhibicions de navegació a vela llatina en l’Albufera, i participant en les què són organitzades per altres Associacions del nostre entorn i per la Federació Cultural Valenciana de Vela Llatina… Mireu la nostra AGENDA.

Escola de Navegació

Amb la primera escola de navegació a vela llatina de l’Albufera, transmetent els coneixements, l’experiència i la passió per la vela llatina a les generacions que vénen.