El dissabte 4 de maig va acabar el V Curset de vela llatina al Port de Catarroja.

Per acomiadar els nous velers es va organitzar una festa especial. En lloc dels barquets que fem servir per a les pràctiques, aquesta vegada es van aparellar les barques més antigues. Els pescadors de la Comunitat de Catarroja van fer equip amb els monitors de l’escola per repartir els alumnes en les seues barques i oferir-los una exhibició en què van participar com a una màster class dels veterans.

Alguns creuaven per primera vegada l’Albufera des de la Punta de Llebeig a la Mata de Sant Roc, i fins a la ribera de Sollana.

El vent suau va fer molt fàcil la navegació, i la travessia es va convertir en un passeig fester en el qual tots van tenir la seva ocasió per provar-se al timó o la trossa.

Després del dinar de comiat, en el qual ens van acompanyar l’Alcalde Jesús Monzó i la Tinent d’Alcalde Lorena Silvent, així com representants de la Federació Cultural Valenciana de Vela Llatina, es lliuraren els diplomes.

I ja som molts més. A partir d’ara nous velers reforçaran les tripulacions de Catarroja, i pot ser que algú busque la seua pròpia barca, per salvar alguna de l’oblit.